Welkom

Het Heiligenbergerbeekdal, een natuurlijke ervaring!

Welkom op deze website van de Stichting Heiligenbergerbeekdal! Voor dit unieke beekdal dat dwars door Amersfoort en Leusden stroomt is een Stichting opgericht die als doel heeft het herstellen, behouden en bevorderen van de natuurlijke waarden van het Beekdal. Het Beekdal is een mooi gebied om een wandeling door te maken en de natuurlijke waarden te ervaren.

In samenwerking met het Utrechts Landschap en de Stichting Heiligenbergerbeekdal is een inrichtingsvisie ontwikkeld voor de toekomst waarin de natuurlijke waarden van dit unieke Beekdal gegarandeerd worden en er een fantastisch openbaar landgoedpark kan ontstaan.

De Stichting werkt met vrijwilligers die zich vanuit hun enthousiasme voor het prachtige Beekdal inzetten. Het Beekdal is uniek omdat er een groene long van buiten de stad tot in hartje Amersfoort komt. Dit geeft ongekende mogelijkheden voor de stadsmensen de natuur zo dicht bij de hand te hebben. In een stedelijke omgeving wordt het Beekdal echter voortdurend blootgesteld aan bedreigingen. De Stichting houdt deze bedreigingen in de gaten en onderneemt waar nodig actie.

De Stichting kan voortdurend vrijwilligers gebruiken. Schroom niet om u aan te melden en mee te helpen!

Ik wens u veel beekplezier op deze website en gun u een onbeperkt en natuurlijk genot in het Heiligenbergerbeekdal!

Gerard van der Werf

Voorzitter